Напівсолодке вино

Напівсолодке вино має чималу армією шанувальників, і це не дивно — ніжний, приємний і легкий смак, незвичайний букет, гармонійне поєднання з фруктами, десертами і ніжними сортами сирів часто роблять його ідеальним супутником трапези.

Як відрізнити хороше напівсолодке вино від низькоякісного

Фото Напівсолодке вино

 

Як не дивно, але далеко не завжди напівсолодке вино дійсно володіє солодкістю в смаку, навіть не дивлячись на підвищений вміст цукру (30-80 г / л).

Дешеві сорти часто страждають від незбалансованого рівня кислотності, що повністю спотворює смак, роблячи з напівсолодкого вина якийсь аналог сухого. Чи не володіють достатніми технологіями виробники нерідко банально додають в вино більше цукру, ніж потрібно, намагаючись, буквально, зробити напій солодким або напівсолодких.

Хоча насправді від винороба потрібно, в першу чергу, створити букет. У той же час впізнати низькоякісне напівсолодке вино досить легко & ndash; в його ароматі повинні почуватися ноти сливи, солодкого перцю, квітів, ягід, сухофруктів. Якщо всього цього немає, значить, таке вино є
низькоякісним.

Міцність напівсолодкого вина знаходиться в межах 9-12% об. Вміст цукру становить 30-80 грам на літр. Як правило, при виробництві використовується кілька сортів винограду, здатних накопичувати цукор і містять невелику кількість азотистих речовин.

Популярні сорти напівсолодких вин

  • Саване;
  • Хванчкара;
  • Кіндзмараулі;
  • Кагор;
  • Мускат;
  • Усахелаурі;
  • Оджалеші.

 

Написати коментар