Японський динний лікер Мідорі

Японський динний лікер Мідорі

Японський лікер Мідорі (Midori) відрізняється від інших популярних і відомих лікарів незвичайної основою свого рецепта — динної шкірки, яка надає їм неповторний смак і колір. Мідорі відноситься до числа «молодих» напоїв, адже якщо рецепти інших лікарів були відомі ще кілька століть назад, то Мідорі з’явився в 20 столітті. Незважаючи на юний вік, на сьогоднішній день він встиг стати популярним у багатьох країнах завдяки унікальному смаку і запам’ятовується аромату.

Зміст:

Історія створення лікеру Мідорі

Виробництво цього напою було запущено в кінці 70-х років XX століття найбільшим заводом алкогольної продукції Suntory. Ідея створення нового оригінального напою виникла під впливом популяризації нічного життя в Японії — відкриття безлічі нічних закладів та клубів. Передбачалося, що новий лікер повинен буде становити особливий інтерес для молоді. Для цього було вирішено зробити його колір яскраво-зеленим, відрізняється він також і невеликий оригінальною пляшкою з текстурованим візерунком.

Популярність Мідорі в найкоротші терміни стала просто приголомшливою. Він став компонентом багатьох відомих коктейлів і буквально асоціювався з японськими нічними закладами. Саме тоді, в 1978 році він був представлений відвідувачам у відомому нічному клубі Нью-Йорка, в США. На честь нового напою була влаштована грандіозна вечірка.

Через кілька років, лікер Мідорі став краще на території багатьох європейських країн, він продавався в багатьох барах і нічних клубах. Основний завод з виробництва напою знаходився раніше в Японії, проте нові виробничі підприємства по його випуску відкривалися і в інших країнах. У 80-х роках такий завод з’явився в Мексиці, а ще через кілька років у Франції (дане підприємство називається Louis Royer).

Чому такий популярний Мідорі?

 

Зелений колір лікеру Мідорі досягається за допомогою барвників

Напій досяг приголомшуючою популярності завдяки своїй основі. Саме японці першими стали виробляти напій на основі дині. Однак динний лікер Мідорі роблять на основі шкірки цього плоду, а зовсім не його м’якоті.

«Midori» в перекладі з японської мови означає «світло-зелений». Саме своїм яскравим неприродним кольором привертає цей напій. При цьому таку забарвлення напій набуває завдяки використанню харчових барвників. Серед російських споживачів він отримав неофіційну назву «алкогольного тархуна».

Лікер має солодкий і приємний смак, ніжний легкий аромат і невисоку міцність, що сягає 20%. Його вживають і в чистому вигляді, проте його аромат має властивість швидко випаровуватися, тому найчастіше він є компонентом різних коктейлів.

Популярні коктейлі на основі лікеру Midori

На основі лікеру Мідорі створено величезну кількість різних коктейлів. Найкраще поєднуються з лікером ром і фруктові соки, особливо апельсиновий.

Ще в середині 80-х рр. минулого століття австралійськими барменами був винайдений рецепт коктейлю, основу якого складав Мідорі. Цей коктейль був названий «Japanese Slipper», що означає «японський черевичок», він популярний і до цього дня. «Slipper» являє собою різновид взуття, схожу з тапочками-сланцями. За допомогою назви творці коктейлю хотіли показати, що цей напій ідеально підходить для вживання під час пляжного відпочинку.

 

Japanese Slipper

До складу напою входять два напою — Мідорі і лікер Куантро , додається лимонний сік. Всі компоненти беруться в рівних пропорціях. Після змішування інгредієнтів за допомогою шейкера, напій переливають в келих і прикрашають вишнею.

Особливістю «Японського черевичка» є його оригінальний смак. Він досить легкий, має кисло-солодкі і фруктові нотки, а також відчуття того, що напій не містить алкоголю. Цей коктейль особливо перевага молоддю.

Цей коктейль готують і в інших варіаціях. Наприклад, лікер Куантро замінюється горілкою. В такому випадку, напій стає міцнішою, а його смак — менш солодким. Зате в результаті динний смак Мідорі стає більш вираженим.

 

Зелений карибський коктейль

Іншим популярним коктейлем є «Green Caribbean», що означає «зелений карибський коктейль». Він також був винайдений близько трьох десятиліть тому. У його складі наступні компоненти:

  • 6 ч. Л. лікеру Мідорі;
  • 6 ч. Л. білого рому ;
  • 100 мл содової води;
  • кілька кубиків льоду.

Необхідно ретельно змішати ром з лікером і льодом за допомогою шейкера, перелити в стакан. Після чого необхідно додати содову воду і прикрасити часточкою лимона.

Існують також безліч інших рецептів з лікером Мідорі, він також використовується в кулінарії при приготуванні різних страв.

Як приготувати динний лікер самостійно?

 

Лікер Мідорі нечасто зустрічається у продажу, однак можна приготувати в домашніх умовах схожий напій. Існують рецепти, які не передбачають використання натуральної дині. В якості основи можливе використання динного сиропу. Для дотримання пропорцій знадобиться:

  • близько 500 мл динного сиропу;
  • 1,5 ст. горілки (або розведеного спирту);
  • 50 мл води;
  • 1 ст. л. лимонного соку.

Всі інгредієнти необхідно ретельно перемішати. Для цих цілей можна використовувати шейкер. Напій перелити в скляну тару і поставити в темне і прохолодне місце на 2-3 тижні. На завершення отриманий лікер бажано відфільтрувати, після чого він готовий до вживання. Як видно з рецепту, приготувати подібний напій з оригінальним смаком досить просто.

Також можна приготувати лікер з натуральної дині. Однак у продажу досить важко знайти плоди з якісної шкіркою, але ж саме шкірка використовується для Мідорі. У такому випадку можна використовувати саму динну м’якоть. У такому випадку знадобиться очищена диня, з якої видаляються насіння, спирт з додаванням води (або хороша горілка) і цукор. При правильному приготуванні, можна отримати напій, який за смаком практично не відрізняється від продаваного в магазинах лікеру.

Таким чином, лікер Мідорі можна з упевненістю назвати молодіжним напоєм. Цей японський динний алкоголь зумів завоювати практично весь світ завдяки своїй неординарності, неповторному смаку, аромату і кольору.

Написати коментар